gototopgototop
Vítejte,
můžete se přihlásit nebo registrovat.    Nepamatujete si heslo?
DolůStránka: 1
Téma: extrudovaný polystyren pod bazén
Anonymous (host)

extrudovaný polystyren pod bazén 12/05/2008 20:19  
Dobrý den všichni, pročetl jsem tady témata ohledně dávání polystyrenu pod bazén. Mně se tato volba celkem líbí, mám jen obavy, zda tlak vody nezmáčkne polystyren do zlomku původní výšky. Budeme mít bazén Azuro de Luxe, výška 1,1 m. Také zda se polystyren nezničí při montáži bazénu, nedokážu se představit, že se to nerozšlape :o ). Tento materiál vůbec neznám a z hlediska pevnosti v tlaku mi hodnoty nic neříkají. Myslíte, že je to zbytečné nebo že je to dobrá věc (ani nemyslím, z hlediska izolace, ale také vyrovnání drobných nerovností a pocitu měkkého dna). Máme oválný tvar s bočními výztuhami, tak mám obavy, že si prostředek sedne, výstuhy zůstanou v původní výšce a tím se bazén zbortí dovnitř. Moc děkuji za Váš čas a podněty. Ladislav Borek

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.
Pavel Dostál (Administrátor)
Administrátor
graph
Uživatelé "offline" Zobrazit profil uživatele
ICQ#: 273172653 Pohlaví: Muž A-pool, s.r.o. - bazény, sauny Narozeniny: 01.01.1974
Re: extrudovaný polystyren pod bazén 13/05/2008 10:20 Karma: 1
Dobrý den, plošné zatížení polystyrenu podle mě vadit nemůže. Problém bych viděl ve fázi, kdy na polystyrenu není betonová deska, ale např. jen folie bazénu. Tam bych měl strach, že chození po dně, skákání do vody po nohách atd. udělají bodové zatížení a vytlačí v těch místech polystyren.

Částečné vyrovnání lze řešit dvojitou geotextílií, ale je to všechno jen náhražka. Polystyren jako vyrovnání by byl vhodný např. pod plastový bazén a nerovnosti jen do úrovně hrbolků, ne velkých nerovností, protože by podle mého názoru popraskal.

Dal bych na doporučení dodavatele bazénu, ten by s tím měl mít největší zkušenosti hlavně z praxe.

Můj názor je, že polystyren jedině mezi dvě betonové desky, případně pod plastový bazén.

A-pool, s.r.o., Brno, Potocká 7 - montáž, prodej, poradenství - vzorková prodejna - internetový prodej.
Motto: Učený z nebe nespadl, když nevíte, zeptejte se ...
Tip: V naší kamenné prodejně prodáváme za internetové ceny. Našim zákazníkům nabízíme kvalifikované poradenství - ceník zde
[color=#BF0000]

Objednávky: 547 250 510

E-mail: info@a-pool.cz
Internetový a kamenný obchod - bazény, sauny

Tipy a ceny na nejžádanější výrobky 2011:
Poloautomatický vysavač - X7 Quattro - Baracuda Zodiac za super cenu 14.400,-
Solární plachta - kruh 3,6m za super cenu 780,-
Solární plachta - kruh 4,6m za super cenu 1.140,-
Solární plachta - metráž, cena 86,-/m2
Teleskopický naviják na sol. plachtu. za super cenu 6.907,-
Solární absorbér (kolektor) za super cenu 3.840,-
Tepelné čerpadlo 5,5kW za super cenu 19.560,-
Krycí systém Rollingsafe 6x3m vč. navijáku, cena 29.568,-
UV lampa , cena 3.293,-
Solenizace Autochlor Mini 5, cena 16.589,-
Písková filtrace FSP 350 - 6cestný ventil, super cena 5.640,-
Závěsný skimmer pro nadzemní bazény, cena 757,-

Chemie - odstraňovač železa, cena 256,-
Chemie - stabilizátor tvrdosti vody, cena 299,-
Chemie - snížení tvrdosti vody, cena 895,-
Chemie - Algicid na řasy, cena 150,-
Bezchlórová chemie Guaa-pool, cena 386,-

Obruba bazénu - bazénový lem - 1ks, cena 300,-
Polystyrenové bednící tvárnice Isostone - sada pro bazén 5x3m, cena 29.748,-
... mnoho dalších výrobků za dobrou cenu naleznete v našem int. a kamenném obchodě.

Akce sezóny 2011 | SLEVY ZBOŽÍ a AKCE | Solární panely | Bazénová chemie | UV lampy a solenizace | Návody, údržba, srovnání bazénové chemie. | Sociální síť RexVoX.com

wolf91 (host)

Re:extrudovaný polystyren pod bazén 03/10/2011 16:26  
Zaujímavý článok ohľadne extrudovaného polystyrénu môžete nájsť aj tu (odkaz odstraněn - komerční odkaz do obchodu, pokud chcete inzerovat, nebo zařadit do katalogu, kontaktujte nás)

Poslední úprava: 04/10/2011 08:51 Provedl: Pavel Dostál.
NahoruStránka: 1

Vyhledávání

Kamenná prodejna

Po.8:00-16:45
Út.8:00-15:45
St.8:00-15:45
Čt.8:00-15:45
Pá.8:00-14:00

Pracovní dobu naleznete zde.
(Ceny jsou stejné jako pro int. prodej. Platba kartou na prodejně není možná.)

Některé slevy

Další slevy můžete nalézt v našem internetovém obchodu

Sekce obchodu:

Výběr z realizací

Náhodný obrázek

Copyright A-POOL, s.r.o.© | Podmínky použití stránek a možnost citací textů ze stránek. | Reklama na poradenském fóru
Veškerý obsah je chráněn autorskými právy.